De Inspecteur
In een verre vallei ligt een vredig dorp, waar alles piekfijn op rolletjes loopt. Tenminste, voor de corrupte elite die de touwtjes stevig in handen heeft. Men beloont elkaar rijkelijk met overheidsgeld en niemand is te beroerd om hier en daar een steekpenning aan te nemen. Kortom; ze hebben het heerlijk voor elkaar.
Totdat de burgemeester wordt opgeschrikt door een bericht: er is een inspecteur onderweg. Op datzelfde moment blijkt dat een vreemde uit de hoofdstad zijn intrek heeft genomen in de herberg. Men is ervan overtuigd dat dit de inspecteur wel moet zijn. Om hem om de tuin te leiden zet de burgemeester een charmeoffensief in. De toevallig passerende armoedzaaier begrijpt direct dat hij voor een belangrijk persoon wordt aangezien en grijpt deze kans met beide handen aan
De Inspecteur is een donker komisch sprookje over corruptie, vol grappige verwikkelingen en snedige dialogen. Iedereen is verdacht en niemand is te vertrouwen. Deze razendsnelle, fysieke, energieke en komedie is van juli tot en met september 2024 te zien op verschillende plekken in Friesland, Groningen en Drenthe. Zie voor de volledige speellijst de agendapagina.
>> Boek hier je tickets.
Maak van je bezoek aan De Inspecteur een complete avond uit.
Bij de voorstellingen in Oosterwijtwerd, Westeremden, Woudbloem, Winsum en Marrum is het mogelijk om vooraf of na afloop een hapje te eten. Boek dit bij het bestellen van voorstellingstickets in het bestelproces. Specifieke dieetwensen kun je doorgeven aan het desbetreffende restaurant.
Tekst Stephen Liebman en Lowie van Oers,
gebaseerd op De Revisor van Nikolaj Gogol
Regie Stephen Liebman
Spel Julia van der Vlugt of Eva van Gessel,
Jurriën Remkes,
Lowie van Oers en Lisa Groothof
Kostuumontwerp Jelena Bondt
Kostuumadvies Rebecca Wormann
Fotografie Liza Kollau
Grafisch ontwerp Studio Elisabeth Enthoven
Scenefotografie Bart Grietens
Trailer Dook van Dijck
Artistieke leiding Julia van der Vlugt & Jurriën Remkes
Zakelijke leiding Bureau tamtam
Productie Anouk Thijsseling
Marketing Hanna van der Leest
Foto's
De Inspecteur werd mede mogelijk gemaakt door:
Provincie Drenthe, Kunstraad Groningen, Provincie Groningen, Gemeente Midden-Groningen, Gemeente Eemsdelta, Gemeente Emmen, Gravin van Bylandt Stichting, JBS&HSK Fonds, Lira Fonds, Stichting Melanie, Fonds Podiumkunsten, Het Cultuurfonds, VSB Fonds